Translate

söndag 9 december 2012

Pepparkakshus

Var ute med Emma en stund och åkte pulka. När vi såg tre isbjörnar komma vandrandes valde vi att gå hemåt. Nu är det kallt ute! Verkligen myggfritt.
Tänker dock inte klaga då jag hellre ser att det är mycket snö och extrem kyla då det är december och vinter. Hellre detta väder är regn och rusk.

Denna helg har det varit full fart. Efter att ha legat hemma sjuk i tre dar så var det skönt att man till helgen mådde bättre.
I fredags hade vi trevliga grannar över på lite mingel, alltid lika roligt med spontana tillställningar. Kvällens behållning var nog våra skurna grönsaker tillsammans med dipp. Det behöver inte alltid vara chips och dylikt, ibland kan man faktiskt vara nyttig!

Igår lördag var det dags för nästa tillställning. Nu var det 30års fest som knackade på dörren. Med andra ord har det varit full fart både fredag och lördag. Därför tar vi i familjen en söndag utan förpliktelser. Det enda "jobbiga" vi ska göra idag är att baka pepparkakshus. Hoppas det går bättre än förra året. Då såg det färdiga resultatet ut som en flygplansbombat stenhus i Libanon. Ingen vacker syn med andra ord. Kämpa!

Veckan som kommer då? Ja i vanlig ordning nalkas det jobb, tror dock det kommer kännas lätt att ställa klockan. Endast 10 arbetsdagar kvar innan man får gå på julledighet. Men innan dess ska det hinnas med att fixa inför luciafirande. I vanlig ordning blir det två sådana som ska bevittnas denna vecka, Emma kör utefirande så där får man väl räkna med barn som gråter, skriker och gnäller på den bitande kylan. Härligt med barn som är lacka. Julia kör som vanligt inomhus i skolan och det tackar nog alla föräldrar för.

Träningen som jag sa skulle sätta igång har inte gjort det, med tanke på att jag varit sjuk så har det inte funkat. Hoppas att det nu kan bli bättre på den biten. Skulle även vilja slänga ut en fråga.
Nån där ute som är riktigt vass på styrketräning och vill bli min PT`? Hör gärna av er isåfall.
Jag behöver nån som kan ryta i då min karaktär är lika stark som en Flamingos ben.

Nej fan, nu ska det fixas lunch och sedan ska det donas med pepparkakshus, i vanlig ordning använder vi av Dr Oetkers prima produkter!

Klicka in på länken nedan för att få inspiration till alla möjliga trevliga bakverk.

Fridens!

/Danne

www.baka.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar